Jag gillar att baka. Det känns alltid bättre att frossa på hembakt.. nemas kemas, typ. Jag gillar försås kem också, jag menar vem kan motstå köpekakor?
I allafall..
Igår blev det cocoskaka, väldigt komplicerad och tidskrävande kreation. Eller inte så mycket alls, ehum..
2 ägg
2 dl socker
50 gram smör/margarin
1 1/4 dl mjölk
2 dl cocos
3dl mjöl
2tsk vaniljsocker
1 ½tsk balpulver
-smöra å bröa formen (bröa med cocos mmmmmm)
-smält smöret och låt svalna, eller smält bara lite grann så det inte blir så varmt det funkar också bra, då slipper man vänta.
-vispa ägg och socker fluffigt
-häll på cocosen, smöret och mjölken
-blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker
-vänd ner det torra i det blöta
-in i ugnen på 175ºC 30-40min
-ät ät ät ät ät ät ät
Det värsta med att baka är ju att det tar slut. Där står man och slavar iväg i köket för att sen knappt märka att det en gång fanns kaka. Det har förstås med sällskapet att göra. Jag har numera börjar tjyväta av kakan för att hinna få i mig rimlig del, innan karlen upptäcker att den är klar och mumsar i sig härligheten i ett endaste nafs.
Men det är faktiskt det kakor är till för - att ätas!
nu ska jag baka din kokoskaka! :D
SvaraRadera